FAQ - Gebieden langs de route

Gebieden langs de route

Paleiskwartier

Ik woon aan de Onderwijsboulevard, kan ik mijn huis bereiken?

Alle huizen aan de Onderwijsboulevard zijn lopend of met de fiets altijd te bereiken. Houd rekening met grote drukte aangezien de drie hoofdafstanden starten op de Onderwijsboulevard. Tussen 6.00 en 16.00 uur worden de startvakken respectievelijk op- en afgebouwd. Tussen die tijden is autoverkeer niet toegestaan. Uitrijden uit de parkeergarage t.h.v. Onderwijsboulevard 108 is wel mogelijk.  

Ik wil graag de deelnemers aanmoedigen bij de start, maar ik kom met de auto. Hoe kan ik het beste rijden en waar het beste parkeren?

Komt u vanaf de binnenstad of 's-Hertogenbosch-west? Dan rijdt u via de Vlijmenseweg en de Randweg naar de Magistratenlaan. Komt u vanaf de Zandzuigerstraat? Rijdt dan via de Nelson Mandelalaan richting Magistratenlaan. U kunt parkeren in de parkeergarage (Paleiskwartier).

Station

Ik wil op zondag 26 mei 2019 mei met de trein reizen. Is het station goed bereikbaar?

Ja, het station is de gehele dag bereikbaar. Komt u met de auto? Zorg dan dat u het station vanaf de zuidkant (Koningsweg) nadert. Houd rekening met een langere reistijd, zowel met de auto, als lopend of met de fiets.

Ik wil naar de Havensingel. Hoe kom ik daar?

De Havensingel is goed bereikbaar vanaf het Emmaplein.

Binnenstad

Hoe kan ik (zijstraten van) de Zuidwal of Parklaan bereiken?

De Zuidwal en Parklaan zijn afgesloten tussen 12.30 en 16.45 uur. Na 14.45 uur is uw woning te bereiken via het Wilhelminaplein. Tussen 12.30 en 14.45 uur raden we u aan een alternatieve parkeerplaats te zoeken.

Ik wil parkeren aan de Sint Janssingel, kan dat?

De Sint Janssingel is afgesloten tussen 12.00 en 15.00 uur. Binnen die tijden is het niet mogelijk om in- of uit te rijden.

Ik kom uit de parkeergarage aan de Berewoutstraat. Waar moet ik naartoe?

Uitrijden mag tijdelijk tegen het verkeer in. Vanuit de Berewoutstraat linksaf richting Uilenburg. Volg bij de Stationsweg de instructies van de verkeersregelaars.

Ik ga op zondag 26 mei lunchen bij Noble. Waar kan ik mijn auto kwijt?

Als u met de auto naar Noble komt, raden wij u aan te parkeren op de parkeerplaats aan het Wilhelminaplein.

Ik woon/werk in de Vughterstraat. Mag ik mijn auto daar parkeren?

In de reguliere parkeervakken mogen auto's blijven staan. Houdt u er wel rekening mee dat u tussen 11.30 en 14.15 uur niet in- of uit kunt rijden.

Ik parkeer altijd aan het Wilhelminaplein. Kan dat op zondag 26 mei?

De parkeerplaatsen aan de Westwal worden afgesloten. De parkeerplaatsen aan de Molenberg en Sonneveld zijn niet afgesloten. Houdt u er wel rekening mee, dat u tussen 12.15 en 13.30 uur niet in- of uit kunt rijden. Na 13.30 en tot 15.00 uur kunt u vertraging oplopen bij het uitrijden, in verband met de veiligheid van de lopers. Luister altijd naar de instructies van de verkeersregelaars

Vught

Ik woon aan de Vughterweg. Kan ik mijn huis bereiken?

De parallelweg aan de zijde van de even huisnummers is afgesloten voor auto's en fietsers. Bewoners wordt aangeraden hun auto elders te parkeren (bijvoorbeeld aan de Willem van Oranjelaan) indien zij tussen 12:45 en 15:30 uur bij hun huis aankomen of weg willen.

Is het Van der Valk Hotel bereikbaar op zondag 26 mei?

Het Van der Valk Hotel is bereikbaar. Tussen 12.45 en 15.00 uur staan er verkeersregelaars die helpen het parcours te kruisen. Let op: komt u vanaf de Randweg? Volg dan de omleiding aangegeven via de omleidingsborden.

Is de Heunweg bereikbaar op zondag 26 mei?

De Heunweg is afgesloten tussen 12:30 en 16:00 uur. U kunt Ring 's-Hertogenbosch en het Van der Valk Hotel bereiken via de aangegeven omleiding op de borden.

Sint Michielsgestel

Ik fiets op zondag graag over de Oeverlandroute, kan dat op zondag 26 mei ook?

Fietsen is langs de route toegestaan. Wij verzoeken u vriendelijk om rekening te houden met de deelnemers.

Is wandelen in het Bossche Broek mogelijk op zondag 26 mei?

Wandelen is mogelijk. Wij vragen u om rekening te houden met de deelnemers. Loopt u met een hond? Dan verzoeken wij u vriendelijk om deze aangelijnd te houden. 

Ik wil zondag 26 mei graag naar Koffie- en Theehuis 't Haantje. Kan dat?

Koffie- en Theehuis 't Haantje is op zondag 26 mei tussen 13:30 en 15:45 uur niet bereikbaar met de auto. Lopend en met de fiets is de bereikbaarheid ongewijzigd. Wij verzoeken u vriendelijk om rekening te houden met de deelnemers.

Ik wil 26 mei graag naar de boerderijwinkel van Aspergeboerderij Ter Stege. Kan dat?

Indien u op zondag 26 mei naar de boerderijwinkel wil gaan, raden wij u aan dat te doen voor 13:30 of na 15:45 uur. Wilt u toch binnen deze tijden de winkel bezoeken? Rij dan via de Hemelrijkstraat naar Dooibroek. Verkeersregelaars zullen u doorlaten richting de Vensestraat. Houd wel rekening met een langere reistijd.

Pettelaar

Is restaurant Croy de Pettelaar bereikbaar?

Ja, restaurant Croy de Pettelaar is de gehele dag bereikbaar. Let op: u kruist de lopers met behulp van verkeersregelaars en vrijwilligers. Wij verzoeken u vriendelijk om uw snelheid hierop aan te passen.

Is de parkeerplaats aan het Sweelinckplein bereikbaar?

Ja, de parkeerplaats is de gehele dag bereikbaar. Tussen 14:00 en 16:30 uur is deze alleen toegankelijk vanaf de Pettelaarseweg en niet vanaf de Zuiderparkweg.